Penthouse

Noord-Holland

Op de 20e verdieping van het appartementencomplex aan de Zuidas maakten we een plan voor de interieurinrichting van een appartement dat nog te koop stond. Het werd een fotorealistische presentatie met heldere strakke lijnen en warme details. Dit plan werd het vertrekpunt van het definitieve ontwerp dat we maakten voor de opdrachtgever.

Een casco appartement waarvoor we een volledig nieuwe indeling hebben ontworpen. Met veel licht, mooie zichtlijnen en spannende doorzichten. De 3,5 meter hoge muren, het adembenemende uitzicht en de inspirerende hectiek van de Zuidas maken dit appartement compleet.

De werkkamer kan van de living afgesloten worden door twee stalen deuren met glas. De tekening van de stalen profielen vormt een strak patroon. De lijnen werpen schaduwen op de houten parketvloer die in een Hongaarse punt is gelegd.

In de living staat een heerlijke grote hoekbank. Het is een plek waar je even tot jezelf kunt komen. Warme bruine kleuren in combinatie met grijs en marmer. De kast in de living heeft een leren inleg en een stalen top. Deze look komt terug in de draagplank.

Alles is maatwerk. De deuren, de haard, de keuken, alles hebben we tot in detail ontworpen. Aan alles is maximaal aandacht besteed. Het lichtplan, het gebruik van de materialen, de kunst, niets is aan het toeval overgelaten. 

Het grote aanrecht van de woonkeuken is het hart van het appartement. De keuken herbergt een grote kastenwand met twee extra aanrechtbladen in een strakke nis. Het regaal boven het aanrecht accentueert de lange strakke lijnen. Alle apparatuur om uitgebreid te koken is binnen handbereik. Door de wijnkoelkast kijk je zo de hal in.

Het ontwerp voor het meer dan 200 m2 grote appartement aan de Zuidas is een typisch voorbeeld van onze stijl; gedetailleerd en strak met warme accenten. Wars van overbodige details. Als je alles wat overbodig is weghaalt, dan ontwaar je perfectie.