Penthouse

Noord-Holland

Een casco appartement op de 20e verdieping van een appartementencomplex aan de Zuidas. Vertrekpunt was een fotorealistische presentatie met heldere strakke lijnen en warme details.

In het ontwerp voor het meer dan 200 m2 grote appartement is een volledig nieuwe indeling gemaakt. Met veel licht, mooie zichtlijnen en spannende doorzichten. De 3,5 meter hoge muren, het adembenemende uitzicht en de inspirerende hectiek van de Zuidas maken dit appartement compleet.

De werkkamer kan van de living afgesloten worden door twee transparante stalen deuren. De tekening van de stalen profielen vormt een strak patroon. De lijnen werpen schaduwen op de houten parketvloer die in een Hongaarse punt is gelegd.

In de living staat een heerlijke grote hoekbank. Het is een plek waar je even tot jezelf kunt komen. Warme bruine kleuren in combinatie met grijs en marmer. De kast in de living heeft een leren inleg en een stalen top. Deze look komt terug in de draagplank.

Alles is maatwerk. De deuren, de haard, de keuken, alles is met aandacht tot in detail ontworpen. Het lichtplan, het gebruik van de materialen, de kunst, niets is aan het toeval overgelaten. 

Het grote aanrecht in de woonkeuken is het hart van het appartement. De keuken herbergt een grote kastenwand met twee extra aanrechtbladen in een strakke nis. Het regaal boven het aanrecht accentueert de lange strakke lijnen. Alle apparatuur om uitgebreid te koken is binnen handbereik. Door de wijnklimaatkast kijk je zo de hal in.

Dit ontwerp is een typisch voorbeeld van onze stijl; gedetailleerd en strak met warme accenten. Wars van overbodige details. Als je alles wat overbodig is weghaalt, dan ontwaar je perfectie.