Landhuis in de bossen

Gelderland

Het bijzondere aan dit project is zonder meer de locatie; de woning ligt midden in het bos. Op de oprijlaan duikt tussen de bomen de woning op en ontvouwt een wijds uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. Een soort stilleven met voorbijvliegende ganzen en grote binnenvaartschepen die langzaam aan het huis voorbijvaren en uitnodigen tot verstilling.

De architect heeft perfect gebruik gemaakt van de omgeving; het huis is zo ontworpen dat je op elke plek in het huis een ander uitzicht hebt. Dit is de basis geweest voor onze plannen; bij elk uitzicht een andere emotie.

Het huis bestaat uit drie volumes waarvan er één wat lager gelegen is. Dit lager gelegen deel focust zich vooral op de bos zijde van het perceel. Er is hier veel privacy gecreëerd om zo in rust te kunnen genieten aan het zwembad en op het terras.

In samenspraak met de architect is er voor gekozen de wanden van deze zijde van de woning te bekleden met gerookt essen gevelbekleding. Geplaatst in verschillende breedtes en diktes wat de speelse onregelmatigheid van de natuur weerspiegelt.

Aan de binnenkant is de gevelbekleding doorgetrokken, zo wordt binnen met buiten verbonden en geeft het rust in huis. De bekleding binnen is gladder afgewerkt voor een verfijnder gevoel. Dit patroon komt ook weer terug in de plafondbekleding in het hoger gelegen woondeel.

De warme bruine tint van het essen zorgt voor geborgenheid. Een mooi contrast met de glazen puien en de harde vloer, bestaande uit grote tegels. Deze vloer ligt op de gehele benedenverdieping en loopt door over de terrassen en de trap naar het souterrain.

“Elke ruimte verwondert, het geheel vormt een eenheid.”

Aan de waterzijde van het landhuis is er volledige openheid om het uitzicht te omarmen.

Het hoger gelegen deel van het huis aan de achterzijde heeft zo’n 30 meter glazen pui waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over de rivier. Het interieur sluit aan op de heldere architectonische lijnen, hier en daar wordt het lijnenspel geaccentueerd. Zo is er een 23 meter lange verlichtingsarmatuur, die vanuit de woonkamer doorloopt tot aan de master bedroom.

Geïnspireerd geraakt? Bel of mail voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek: Bertel Grote 020-6704065.