Over ons

Grand&Johnson is een ontwerpstudio ontstaan vanuit de liefde voor interieur- en productontwerp.

Onder toeziend oog van eigenaar Bertel Grote is Grand&Johnson uitgegroeid tot een intiem team van binnenhuisarchitecten. Een ontwerpstudio waar met pure aandacht en oog voor detail invulling wordt gegeven aan het interieur. 

Grand&Johnson is gespecialiseerd in grootschalige renovatie en nieuwbouw van zowel woonhuizen als kantoren. Dit alles wordt duurzaam uitgevoerd op zeer hoog niveau en is volledig maatwerk.

De ontwerpstudio is gevestigd in de Hallen in Amsterdam.

Het perfecte ontwerp van Grand&Johnson ontstaat uit het samenspel van alles en iedereen die hieraan invulling geeft. Waar alle details samenkomen en een eenheid vormen. Een ontwerp met een verhaal. Een kleine wereld op zich. We zoeken voortdurend naar evenwicht in contouren, vormen, licht, kleuren en materialen.

“Elke ruimte verwondert, het geheel vormt een eenheid.”

Werkwijze

Kick-off sessie

Elk project bij Grand&Johnson start met een “Kick-off sessie”. Een persoonlijk meeting in onze studio waarin de tijd wordt genomen om elkaar en het project beter te leren kennen. Wij geloven dat inzicht in de wensen van de opdrachtgever de basis is van het succes van elk project. Tijdens deze sessie worden alle specifieke behoeften, dromen, wensen en eisen besproken. Met als doel de kansen en mogelijkheden van de woning of het bedrijfspand te onderzoeken en samen richting te geven aan het ontwerp. Dat wordt ter plekke uitgewerkt om tot een concept in schetsvorm te komen. Zo zie je wat de stijl en manier van werken is van Grand&Johnson.

Als het van beide kanten goed voelt is deze sessie het startpunt om verder de diepte in te gaan met elkaar. Het biedt ook de flexibiliteit om een andere invulling aan het vervolg te geven. De kosten voor de kick-off sessie en het conceptidee bedragen €1.495,00 inclusief BTW, die bij een verdere samenwerking in mindering worden gebracht.

Vervolg

Na de Kick-off sessie wordt verder gewerkt aan het ontwerp. Dit omvat meerdere fasen waarin ons team elk aspect van het esthetisch ontwerp uitwerkt. Dit betreft een schetsontwerp bestaande uit plattegronden, 3D visuals, diverse moodboards en een opzet van toe te passen kleuren en materialen. De presentatie hiervan geeft een concreet beeld bij de ontwerpvisie van Grand&Johnson.

Het uitgebreide ontwerp wordt verdere vormgegeven. Het maatwerkmeubilair wordt tot in detail ontworpen en uitgewerkt in diverse aanzichten. Er wordt een lichtadvies gegeven door middel van een verlichtingsplan en in deze fase wordt gewerkt aan een overzicht met alle kleur- en materiaalafwerkingen. Deze documenten dienen als basis voor het bouwteam.

Na deze fase wordt het voorstel met stoffering, los meubilair, styling en kunst verder gespecificeerd, zodat de benodigde bestellingen tijdig worden geplaatst.

Grand&Johnson | werkwijze

Tijdens de uitvoering van de plannen verzorgt het team van Grand&Johnson de esthetische bouwbegeleiding om het ontwerp te realiseren. Samen met betrouwbare partners, zowel binnen ons eigen netwerk als dat van de opdrachtgever, vormen wij het bouwteam dat streeft naar een optimaal eindresultaat. Afhankelijk van de behoefte bieden we tijdens de bouw/renovatie volledig projectmanagement en bouwtoezicht, in de vorm van een externe projectmanager.

Grand&Johnson staat gedurende het hele project naast de opdrachtgever. Wij bewaken het plan en de gewenste uitwerking en zetten ons in voor een eindresultaat dat de verwachting overtreft. Partnerschap en ontzorging tot in het laatste detail.

Historie

Bertel Grote & Jeroom Jansen bundelden hun uitgebreide ervaring in interieurontwerp en richtten in 2010 ontwerpstudio Grand&Johnson op. Vanuit verschillende vertrekpunten deelden zij de passie voor interieur, kunst en design. In 2021 heeft Jansen besloten onder zijn eigen naam verder te gaan als productontwerper en kunstenaar.

Ons geloof

Een mens wil zich verwonderen. Grand&Johnson brengt een ode aan de verwondering. Een ode aan dat wat kleur geeft aan het leven.

Het onverwachte, de verdieping, de details, dat is waar we in ieder ontwerp voor gaan. Door het perspectief te veranderen en buiten de lijnen te kleuren. Het is een kunst om je te verwonderen.

Geen ontwerp is voor ons vanzelfsprekend. Eerder een wereld op zich. Waarin mooi kan veranderen in adembenemend, stilte overgaat in sereniteit en spannend weer opwindend wordt. Een wereld waarin je dingen ziet die je niet eerder zag.

Oog voor verwondering.

Onze project partners

Atelier Vierkant

Keramische potten

Baars & Bloemhoff

Decoratief plaatmateriaal

Blok

Massief houtfineer

Bro-Porte

Maatwerkdeuren

Buro Buiten

Tuinarchitect

Carpetlinq

Tapijt

Co van der Horst

Woonwinkel

DecoLegno

Decoratief plaatmateriaal

Ebony and Co

Houten vloeren

Gaggenau

Keukenapparatuur

Griekspoor

Interieurbouw

Indivipro

Stoffering

Intersteel

Deurbeslag

JEE-O

Sanitair

Kreon

Verlichting

Maretti

Verlichting

M.E. Estates

Particuliere makelaardij Sotogrande | Marbella 

Rianne Landstra

Interieur styling

Senso

Gietvloeren

Sjartec – Agape

Sanitair

Sonos by JI

Geluidbeleving

Van der Wolf

Meubelspuiterij

Vanrys

Leeratelier

VAZENVANJANSSEN

Vintage vazen