Modern herenhuis

Utrecht

Een royaal en statig familiehuis in een bosrijke omgeving. Een klassiek exterieur met een verfijnde moderne inrichting.

Vanwege de gezinssamenstelling was de wens de ruimtes zo in te delen, dat er met zijn allen maar ook apart geleefd kan worden. De living heeft daarom meerdere sits. Deze kunnen worden gescheiden door de stalen schuifwanden. Omdat dit een transparante wand is, blijft de ruimtelijkheid behouden en is er geen harde afscheiding.

In de woning hebben we veel gebruikt gemaakt van strakke lijnen. De speelse elementen in het meubilair, de kunst, raambekleding en de subtiele kleuren maakt alles tot een warm geheel.

We hebben gebruik gemaakt van rijke materialen. Zo is de achterwand van natuursteen. Om de ruimtes spannend te houden zijn subtiele kleuren in het meubilair toegepast.

De keuken is luchtig opgebouwd, meer geïnterpreteerd als meubelstuk. Dit komt vooral door het  overstekend element, dat wordt benadrukt door de keuze in verschillende materialen. De haard functioneert als afscheiding tussen de keuken en dining. Door de glazen kap en hangende kast blijft het ruimtelijke gevoel behouden. Strak maar nonchalant.

De haard is gemaakt van een massief blok natuursteen, naadloos in verstek gezaagd. Dit is de solide basis. De transparante kap zorgt er voor dat het geheel niet zwaar wordt.

Kunst speelt een belangrijke rol in deze woning. Naast de bewoners geeft dit ziel aan het interieur. Er is afwisseling gezocht in positie en formaat. Dan weer hangend dan weer leunend op meubilair.

Ook het tuinhuis is meegegaan in het ontwerp. Hiervoor hebben we gekozen voor een strakke en moderne uitstraling. Een mooi contrast met het klassieke exterieur van het pand.

Het tuinhuis is een fijne, royale plek geworden om samen te komen.