Modern herenhuis

Utrecht

Een royaal en statig familiehuis in een bosrijke omgeving. Een klassiek exterieur met een verfijnde moderne inrichting.

De wens was de ruimtes zo in te delen, dat er met zijn allen maar ook apart geleefd kan worden. De living heeft daarom meerdere sits. Deze kunnen worden gescheiden door de stalen schuifwanden. Omdat dit een transparante wand is, blijft de ruimtelijkheid behouden en is er geen harde afscheiding.

In de woning is veel gebruikt gemaakt van strakke lijnen. De speelse elementen in het meubilair, de kunst, raambekleding en de subtiele kleuren maakt alles tot een warm geheel.

Er zijn veel rijke materialen gebruikt. Zo is de achterwand van natuursteen. Om de ruimtes spannend te houden zijn subtiele kleuren in het meubilair toegepast.

De keuken is luchtig opgebouwd. Door het overstekend element meer geïnterpreteerd als meubelstuk, benadrukt door de keuze in verschillende materialen.

De haard functioneert als afscheiding tussen de keuken en dining. Met de glazen kap en hangende kast blijft het ruimtelijke gevoel behouden. Strak maar nonchalant.

De haard is gemaakt van een massief blok natuursteen, naadloos in verstek gezaagd. Dit is de solide basis. De transparante kap maakt dat het geheel niet zwaar wordt.

Kunst speelt een belangrijke rol in deze woning. Naast de bewoners geeft dit ziel aan het interieur. Er is afwisseling gezocht in positie en formaat. Dan weer hangend dan weer leunend op meubilair.

Ook het tuinhuis is meegegaan in het ontwerp. Hiervoor is gekozen voor een strakke en moderne uitstraling. Een mooi contrast met het klassieke exterieur van het pand.