Luxe villa

Noord-Holland

De opdrachtgevers hadden een kavel gekocht en gingen nieuw bouwen. We zijn in een vroeg stadium betrokken, hebben vanaf het begin aan tafel gezeten om mee te denken. Nadat de wensen van de opdrachtgever helder waren hebben we samen met de architect de grote lijnen uitgezet.

Het ontwerp van dit huis is de kern waar Grand&Johnson voor staat; de basis is rustig, ingetogen, understated, rijk en warm. Zonder te zoeken naar extremen in kleur of materialen. 

De routing en lijnen in het huis zijn heel belangrijk.  De wens van de opdrachtgevers was om de keuken centraal te stellen. Dat is ook zo in de belijning terug gekomen; de keuken als middelpunt. Alle overige ruimtes zijn hier om heen gebouwd.

Het ontwerp van de keuken is opgebouwd uit twee elementen. Het lagere deel verbindt de functionele keuken met de dining. Om dit te benadrukken heeft het werkeiland een monolithische uitstraling; het bestaat uit verschillende onderdelen maar vormt een geheel. Er is rust in materiaal en kleurgebruik. Het blad is naadloos, uit een geheel. Door te werken met greeplijsten is de solide uitstraling compleet.

Het hangende regaal biedt functioneel licht en geborgenheid in de keuken. En er is alle ruimte voor een kleine kruidentuin.

Sterk aan dit huis is dat de verhoudingen goed zijn. Het is heel royaal en rijk, maar toch heeft het een goede menselijke maat. Het is groot, en tegelijkertijd ook ingetogen. Het is warm, voelt geborgen.

Dit is vooral tot stand gekomen door de verschillende maatwerk indelingen. De haarden, de kastenwanden maar ook de op maat gemaakte designkeuken. Alle maatwerk in het huis benadrukt de lijnen in het ontwerp.

Er is gewerkt met diverse materialen. Daarbij worden de verschillende eigenschappen benadrukt; marmer is een massief blok, staal is rank. De sparing tussen de materialen zorgt er voor dat dit goed naar voren komt. Het stucwerk is  understated, laat de andere materialen spreken.

De opdrachtgevers zijn modern georiënteerd, houden van strak. Door te variëren met materialen en te spelen met contrasten – stalen deuren in combinatie met warm houten vloeren en een stoffen bank naast een tafel van leer en natuursteen – creëerden we een prettige spanningsboog in het huis. Het door ons ontworpen maatwerk is uitgevoerd door vakmensen met liefde voor het ambacht en voldoet tot in het kleinste detail aan de hoge verwachtingen van de opdrachtgevers.