Luxe villa

Noord-Holland

Een nieuw te bouwen huis op een aangekochte kavel.

Het ontwerp van dit huis is de kern waar Grand&Johnson voor staat; de basis is rustig, ingetogen, understated, rijk en warm. Zonder te zoeken naar extremen in kleuren of materialen. 

De routing in het huis is belangrijk. De belijning stelt de keuken als middelpunt. Alle overige ruimtes zijn hier om heen gebouwd.

Het ontwerp van de keuken is opgebouwd uit twee elementen. Het lagere deel verbindt de functionele keuken met de dining. Om dit te benadrukken heeft het werkeiland een monolithische uitstraling; het bestaat uit verschillende onderdelen maar vormt een geheel. Er is rust in materiaal en kleurgebruik. Het blad is naadloos, uit een geheel. Door te werken met greeplijsten is de solide uitstraling compleet.

Het hangende regaal biedt functioneel licht en geborgenheid in de keuken.

De verhoudingen zijn goed in dit huis. Het is royaal en rijk, maar heeft toch een goede menselijke maat. Het is groot en tegelijkertijd ingetogen.

Dit is vooral tot stand gekomen door de verschillende maatwerk indelingen. De haarden, de kastenwanden maar ook de op maat gemaakte designkeuken. Alle maatwerk in het huis benadrukt de lijnen in het ontwerp.

Er is gewerkt met diverse materialen. Daarbij worden de verschillende eigenschappen uitgelicht; marmer is een massief blok, staal is rank. De sparing tussen de materialen zorgt er voor dat dit goed naar voren komt. Het stucwerk is  understated, laat de andere materialen spreken.

Door te variëren met materialen en te spelen met contrasten – stalen deuren in combinatie met warm houten vloeren en een stoffen bank naast een tafel van leer en natuursteen – is er een prettige spanningsboog in het huis gecreëerd.

Het door ons ontworpen maatwerk is uitgevoerd door vakmensen met liefde voor het ambacht en voldoet tot in het kleinste detail aan de hoge verwachtingen.