Shiraat – Deurbeslag

Intersteel

Een deurkrukkenlijn waarmee we een statement willen maken; deurkruk ‘Shiraat’ – een sieraad voor een deur – is het resultaat van een zoektocht naar minimalisme en eenvoud.

Voor dit ontwerp hebben we de Red Dot Design Award 2022 gewonnen.

Wij zijn de uitdaging aangegaan om van een deurkruk een eye-catcher en een design object te maken. Centraal stond de vraag ‘wat betekent minimaal?’ Wat gebeurt er als je alles wat overbodig is weglaat, hoe ziet de anatomie van het minimum eruit? De uitdaging van deze zoektocht lag in het vinden van de meest pure vorm van een deurkruk, die tegelijk een sieraad moest zijn voor een deur en daarmee in het interieur.

Als resultaat kwamen we uit bij een exclusieve, slank vormgegeven deurkruk, met een lengte van maar liefst 250 mm. Dit wijkt aanzienlijk af van de standaard­lengte van een deurkruk die meestal 125 mm is. In het ontwerp zijn geometrische vormen te herkennen die harmonieus met elkaar zijn verbonden.

De deurkruk is uitgevoerd in roestvast staal en is in vier verschillende afwerkingen verkrijgbaar: geborsteld rvs, mat messing PVD, mat zwart PVD en mat koper PVD. Bijpassende accessoires, zoals een rozet met sleutelgat, een profiel cilindergat of een toilet-/badkamer sluiting zijn ook beschikbaar.

Meer informatie of bestellen via Intersteel.