Atelier

Ons atelier bevindt zich in de monumentale tramremise, een prachtig oud en industrieel gebouw. Deze is omgebouwd tot levendig centrum voor media, cultuur, mode, design, horeca en ambachten. We hebben hier een fantastische ruimte, waar zowel het atelier als de ontwerpstudio gevestigd is. 

De ruimte nodigt uit tot creatieve invulling. We geven aandacht aan ambachtslieden die met hart en ziel producten ontwerpen en maken. Artists in residence; zij zijn allen aan het werk op locatie. Hun werk is te bewonderen en aan te kopen in het atelier.

De volgende ambachten komen bij ons tot leven:

Danijela Kastavarac | STUDIO NUAN

Geïnspireerd door natuurlijke sensaties van zand, steen en water ontdekt Danijela een ruimte voor mogelijkheden, zachtheid, rust en sereniteit, maar ook diepte en kracht. Met organische en minimalistische vormen vertaalt ze dit in nauwgezet handgemaakte kunstwerken die aanzetten tot interactie en emoties oproepen. Elk kunstwerk is uniek en enig in zijn soort. Niet alleen vanwege het creatieproces, maar omdat elk kunstwerk een specifiek verhaal vertelt.

Soonhwa Kang

De herinneringen aan culturele ervaringen als derde generatie Koreaans-Japans vormen de basis van het werk van Soonhwa Kang.  Vanuit die herinneringen zoekt ze naar metaforen, zoals bergen en rivieren op de grens van Zuid-Korea en die staan voor omarmen, geworteld voelen en vrij zijn.

Voor haar schilderijen en objecten zijn klei en inkt belangrijke materialen, omdat ze niet alleen intuïtief en tastbaar aanvoelen, maar ook de vloeibaarheid ervan intrigerend is.

VANRYS AMSTERDAM

Geïnspireerd door het vakmanschap, talent en de passie van zijn vader creëert Mike Rijsenbrij unieke lederen interieuritems. Mike creëert alleen met de beste materialen: leer en stof. Van tassen tot tapijten, van placemats tot maatwerk wandpanelen. Elk item is uniek, handgemaakt en weerspiegelt zijn passie en liefde voor deze materialen.

Daarnaast is er in het atelier ruimte voor kunst. Want kunst maakt een inrichting bijzonder en geeft het ziel. Er zijn unieke werken geselecteerd van Laura de Wilde, Olga Serrarens, Atelier de Rijk, PAPER works for MARC HELDENS, Kees Elffers en diverse andere bevlogen kunstenaars. Alle werken zijn in het atelier te bewonderen en aan te kopen. Stuk voor stuk een verrijking voor je interieur.

En natuurlijk toont Grand&Johnson zijn concept. Ontwerpen, maatwerk en accessoires. De mooiste merken van Molteni, Agape, JEE-O, Bert Frank en meer. Een samenspel van materialen. Waar we de collecties tonen die we gemaakt hebben.

De stijlkamers waarin alles samen komt, waarin we laten zien wat mogelijk is. Geuren, kleuren, materialen, details; alles gecreëerd om je mee te nemen in ons verhaal. Een kleine wereld op zich. Om je te laten ervaren wat kan en te voelen wat bij je past. Om je te laten verwonderen.

Loop binnen en laat je meenemen in ons verhaal.